NC-finale på Riska

Resultater lørdag
Resultater søndag

NC sammenlagt 2024 OBS: veteranklassene er feil


Rundt 60 deltakere pluss et titalls rekrutter hadde funnet veien til Riska denne helga. Det er noe færre enn tidligere løp. I Elite manglet jo nesten halve feltet på grunn av en svært uheldig stevnekollisjon med VM-runden i Frankrike, men også klassene Trial 2, Veteran og Superveteran hadde færre deltakere enn vanlig.
Norgescupen ble ferdig atskillig tidligere i sesongen i år, men det var likevel rikelig med høstvær som kom og gikk. Særlig lørdag var det også uvanlig mye prikker, særlig i de høyeste sporene. I gult spor var det vanskelig, mye hjulflytting og visstnok noe voldsomt med piler -uten at hukommelsesvansker skal ha skylda for at de to veteranene i førti pluss valgte å klasse ned til åpen grønn.. Når Huldeborg vinner med 70 prikker sier det sitt, og også i juniorklassen var det friskt med prikker – selv blant de på pallen.

En viss familielikhet å spore her?



Jacob-Olaus Vold Gunvaldsen vant eliteklassen begge dager, med Petter Govertsen på andreplass. Lørdag kapret Henrik Berge Aslaksen den tredje pallplassen, og Erik Kristiansen tok fjerde. Erik er jo en av de som har brukt sommeren flittig i EM-runder ute i Europa, og det ser jo ut til å ha gitt et løft!
Patrick Bjørnland Larsen tok sin fjerde strake i Junior på lørdagen, og var dermed sikret sammelagtseier. Spenstig nok rykket han da opp i Elite på søndag, og klarte jammen tredjeplassen!
Jacob-Olaus vant også Norgescupen 2024 sammenlagt, i sin 10.sesong i Elite. Petter Govertsen ble nummer 2, mens Jarand-Matias fikk 3.plassen i NC – ettersom man jo dessverre ikke kan være to plasser samtidig!
Jarand og Jacob var for øvrig på pallen sammen også i NC3. Vi må nok tilbake til brødrene Fremstad i hine hårde dager for å finne noe tilsvarende!

I kvinner Elite har Huldeborg Barkved tydelig kjørt seg inn igjen, og to seire denne helga – med Seline Meling bare få prikker bak.
Videre følger neste generasjon: Kristiane Blesvik, Wilde Selander Moi og Maria Ersland i litt ulik rekkefølge, mens Nora Marie Horve og Emma Sofie Nybråten dessverre ikke fikk kjørt denne helga.
Kristiane, Wilde og Maria utgjør for øvrig også Norges lag i TdN denne gangen, og det blir spennende å se hvordan de klarer seg. Alle tre har i hvert fall vært ute i Europa og bygd erfaringer i sommer!

Patrick Bjørnland Larsen har altså dominert juniorklassen denne sesongen, men søndag var det klart for en ny ung mann på topp da Henrik Hodnemyr Horve tok sin første seier, og Anton Nikolai Barikmo sin første 2.plass. Sammenlagt fikk de to da også 2. og 3.plassen.
Oscar Staurset Berg fra Skodje har også funnet høstformen, og fikk en 2. og en 3.plass i helga! Det ga et godt hopp oppover til 5. på sammenlagtlista, mens Morten Swart fra Trøgstad beholdt 4.plassen.
Det var også flere som må ha benyttet sommeren godt, og med godt trening videre utover høsten og vinteren ser det lovende ut for 2025!

I Trial 2 delte Martin Karlsen, Arne Knutzen Ramsland og Sindre Kjos pallplassene broderlig mellom seg, og tok også sammenlagtpallen i denne rekkefølgen. Alltid et mål å slå treneren, og da Arne vant på lørdag er vel også første gang han har har tuktet egen trener i Team Nasjonal? Utøverne fra TNT gjorde det generelt bra i helga, og har nok tatt med seg lærdommen fra samling med Jorge Casales og Mats Nilsen.

I kvinner Junior har Sara Vik Nymo, Rebekka Sandvik og Anni Remus vært på pallen i alle løp. Denne helga og sammenlagt også i den rekkefølgen, men det er ganske jevnt både mellom disse og andre førere. I år har 10 ulike jenter deltatt i denne klassen, og avslutningshelga kom det to nye: velkommen til Mia Solevågseide fra Skodje og Helle Mari Nybråten fra Valldal!

I ungdomsklassen har William Høgheim Thygesen vunnet alle fem runder, men det har vært svært jevnt videre på lista. Da Brian Kristoffer Oppedahl tok andreplass lørdag var han plutselig à poeng med Nikolai Tønjum Bruun, og med Martin Skaar hakk i hæl.
Så slo Nikolai til på søndag, og fikk andreplass både i løpet og sammenlagt, mens Brian og Martin tok 3. og 4 plassene.

Så har det så klart også vært mange dyktige førere i de åpne klassene og rekrutt. Her henvises det til resultatlista. Jeg må likevel si at de to veteranene som måtte kjøre åpen grønn reiv seg i det håret de har igjen fordi det var leit at de ikke kunne konkurrere seg imellom i grønt veteranspor, i stedet for å stille i konkurranse med de unge lovende!

NB: Listene som er gitt ut for sammenlagt i veteran og superveteran stemmer ikke. Det kreves 5 førere til start for at løpene skal være tellende, og dermed er det også bare løpene i Hobøl som skal regnes inn.
I følge resultatlista var det 5 startende i veteran 40 pluss også i NC2, men sistemann har ikke fått poeng. Han har ikke norsk klubbtilhørighet oppgitt, men NC skal etter reglementet være åpen for andre nasjoner? Om denne runden er tellende eller ikke vil avgjøre sluttstillingen for veteran 40 pluss, så den får vi nesten komme tilbake til!

I 60 pluss teller NC 1 og NC2. Henrik Wergeland og Helge Ruden vil da begge ha 185 poeng. Ettersom Helge var best i siste tellende runde vil han også ta seieren sammenlagt, mens Kevin Scrivens får 3.plass.