Team Nasjonal Trial får treningshjelp fra Spania

Arbeidsgruppa i Team Nasjonal Trial ble våren 2024 kontaktet av Mats Nilsen Trial Team med tilbud om sponsing av en treningssamling. Det satte vi satte stor pris på, og Samlingen gikk av stabelen 17-18 august på Riska gikk samlingen av stabelen. Det ble en helg fylt med mye kjøring, lave skuldre og vi fikk oppleve en helt ny måte å planlegge og gjennomføre treningsøkter på.

Trenere var Mats Nilsen og spanjolen Jorge Casales, sistnevnte en av verdens beste GP kjørere. I tillegg deltok TNT sin faste trener Martin Kongsland Karlsen.  
Mats og Jorge trener en del sammen i Spania. Da Mats fortalte om TNT’ sin’s intensjon og verdigrunnlag, og at det skulle være treningssamling i Norge sa Jorge at han gjerne ville være med å bidra med sin kunnskap! Casales har en pallplass i VM i år, og ligger nå på 7.plass sammenlagt i Trial GP, så det er ikke hvem som helst som stilte opp! Han ble imidlertid vraket av Gas Gas for noen år siden på noe brutalt vis- «Kastet ut med søpla» sa han vel selv den gangen- og kan også derfor ha ekstra sympati for TNT’s verdigrunnlag der hvert menneske er viktig.

Målsetningen til Mats og Jorges var gjennomgående å gi utøverne gode mentale og praktiske verktøy til trening og konkurranse.

I løpet av samlingen så vi at samtlige utøverne løftet ferdighetene betraktelig. Som en utøver sa; «Hvorfor har ingen fortalt oss dette før?», med et stort smil. Ekstra moro var det at TNT sin egen trener var med og fikk mange nyttige tips. Martin sa i etterkant «Utrolig lærerikt, dette er jo en helt ny måte å tenke trening på».
Etter treningsøkta søndag fikk hver utøver individuell samtale med tips til videre egentrening samt «Jorge sine hemmelige tips til å lykkes i Trial».

Vi i arbeidsgruppa er svært takknemlig for den treningshjelp vi fikk fra Mats Nilsen og Jorge Casales denne helga, og at de valgte å reise helt til Norge for å trene oss i konkurransesesongen, midt mellom to VM løp. Utrolig flott gjort!
Utøverne og trenere i Team Nasjon Trial ble også invitert til videre samarbeid, enten i Norge eller med besøk i Spania. Dette blir spennede!